Olemme viisi kokki ja puutarha alan opiskelijaa. Kirjoitamme blogia työssaoppimisjaksostamme Ranskassa. Mukanamme on  tukihenkilö.

Tulimme La Loupeen eilen vaiheikkaan ja hauskan matkan jälkeen. Heti matkamme alussa yksi jäsenistämme eksyi ulos matkalla toilettiin ja kävi harjoittelemassa turvatarkastusta kaksi kertaan.

Matkamme jatkui Helsingin kautta Pariisiin. Siellä yksi matkalaukuistamme oli mennyt vahingossa väärälle hihnalle, mutta selvittelyjen jälkeen saimme sen takaisin. Pariisista matkasimme junalla Le Mansiin, jossa meidän oli tarkoitus vaihtaa junaa. Juna-asemalla emme kuitenkaan löytäneet vaihto-yhteyttä, mutta onneksi paikallinen pariskunta auttoi meitä. Saimme liput seuraavaan junaan, jolla pääsimme La Loupeen. La Lopessa meitä oli vastassa mukava, elämäniloinen ja auttavainen Nicolas.

Saavuttuamme asuntoomme, lähdimme Nicolaksen neuvojen mukaan hakemaan kebabia La Loupen kylästä. Takaisin tullessamme ajoimme pimeässä väärästä risteyksestä ja huomasimme olevamme eksyksissä. Käännyimme takaisin kaksi kertaa, mutta emme löytäneet perille. Lopulta soitimme Nicolakselle, joka ohjasi meidät puhelimessa oikeaan osoitteeseen. Nicolasta nauratti kovasti ja pian alkoi meitäkin naurattaa. Illanna menimme aikaisin nukkumaan.

Aamulla Nicolas tuli hakemaan meitä sylillinen patonkia mukanaan. Kävimme kaupassa ruokaostoksilla ja samalla ostimme kasan pesuaineita. Sitten Nicolas vei meidät katsomaan leipomoa, josta haemme patongit aamulla sekä kierrokselle koulun alueelle. Mieleen päivästä jäi, se että reissu on ollut tosi hauska tähän mennessä ja ranskalaiset ovat tosi pirteitä ja hauskoja sekä tervehtivät tosi iloisesti. Olemme ryhmäytyneet hyvin ja tutustuneet toisiimme lyhyessä ajassa, vaikka emme kaikki tunteneet toisiamme aikaisemmin. Tässä blogissa esiinnymme lempinimillämme, jotka keksimme junassa. Mukana siis ovat: Soija, Papu, Epsu, Jalokivi ja heinäsirkka.

Ranska%2BLa%2BLoupe%2B1096.JPG